May

Kesin Kayıta Hak Kazanan Öğrenci Listesinin Yayınlanması: 05.08.2020

Kesin Kayıt Tarihi: 15-25 Agustos 2020

Aday Kayıt İçin Gerekli Evraklar;

1-Başvuru Formu (Okuldan Temin Edilecektir)

2-Kimlik Fotokopisi.

3-Birinci Dönem Karne Fotokopisi.

May

Sosyal Bilgiler, matematik, bilişim/kodlama, dini ilimler, tilavet sınıfları; görsel sanatlar/ebru atölyesi, kütüphane, satranç ve akıl oyunları sınıflarına bir yenisini daha ekliyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS eylem planları doğrultusunda Şubat 2020'de yapımına başladığımız Mart 2020'de öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planladığımız İngilizce (Dil Bilim) sınıfımızın açılışı Covid-19 bulaşısının neden olduğu mücbir sebeblerden dolayı ertelendi. Çalışmalarda gelinen nokta itibariyle öğrencilerimizin dil becerilerine katkı sağlayacakları, teorik bilgilerini; tiyatro, oyun, skeç faliyetleri, dinleme etkinlikleri, görsel argümanlar ve materyallerle geliştirebilecekleri  bir ortam şekillenmeye başladı. Yaz dönemi devam edecek olan çalışmalarla eylül ayında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kullanımına açmış olmayı ümid ediyoruz.

Mrt

Coronavirüs nedir?

2019 yılının Aralık ayında, Çin'de birdenbire sebebi açıklanamayan zatürre olguları ortaya çıkmaya başladı. Yapılan araştırmalar, bu zatürre vakalarının daha önceden tanımlanmamış yeni bir tip coronavirüs (coronavirus) olduğunu ortaya çıkardı. Virüsün bu formuna, 2019 yılında ortaya çıktığı için, Coronavirus 2019 yani COVID-19 denildi. Coronavirüs aslında, hayvanlarda bolca rastlanan bir virüstür. Son zamanlarda hastalığa neden olan virüsün kaynağının, ise Çin'in Wuhan kentinde bulunan Huanan deniz ürünleri pazarı olduğu düşünülmektedir. Önce hayvandan insana bulaşan virüsün insandan insana da yayılabildiği zamanla anlaşılmıştır.

Gündeme son salgın ile birlikte gelse de esasında coronavirüsler, farklı tipleri olan geniş bir virüs gurubudur. Genetik materyal olarak RNA taşır, hatta RNA taşıyan virüsler arasında en büyük genoma sahip olan virüs gurubudur. Coronavirüs, zarflı bir virüstür ve zarfının etrafından dışarıya doğru diken (spike) şeklinde çıkıntılara sahiptir. Bu yapı, ona elektron mikroskobu altında bakıldığında kraliyet tacı şeklinde bir görüntü verir. Bu nedenle de, virüse Latince kraliyet tacı anlamına gelen Corona ismi verilmiştir.

ÖNLEM İÇİN AŞAĞIDAKİ FOTOĞRALARI DİKKATLE İNCELEYELİM.

Mrt

Okulumuzun ders programı değişti. Öğrencilerimizin  yeni programımıza uygun şekilde gelmeleri gerekmektedir. Program ektedir.

Şbt

İKİNCİ DÖNEM OKULUMUZDA YAPILACAK SINAV TAKVİMİMİZ. VELİLERİMİZİN ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMESİ RİCA OLUNUR.

MEB BURSLULUK SINAVI...
Ortaokullarda eğitim gören öğrencilerimize yönelik olarak 5, 6, 7, 8, Sınıflar için Bursluluk Sınavı başvuruları 5-17 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
25 Nisan 2020 tarihinde saat 10.00'da  yapılacak sınava girmek için belirtilen tarihler arasında başvuru yapmak için okul idaremizle irtibata geçiniz..

MEB BURSLULUK SINAVI...

Şbt

Ortak sınavların ünite kazanımları aşağıda belirtilmiştir.

Şbt

Kocali İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Tarafından Yapılan Ortak Sınav Tarihlerimiz Aşağıdaki Tabloda Belirtilmiştir.

Ock

Kas

Kas

EBA' YA NASIL GİRİLİR VE NASIL KULLANILIR ? AŞAĞIDAKİ LİNKİ İZLEYEREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

Ekm

Okulumuzda Kasım ayında yapılacak olan sınav tarihleri. Tüm sınıfların sınav tarihleri ektedir. Öğrencilerimizin ve velirimizin dikkatine...

Eyl

Okulumuzda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Yapılacak Olan Ortak Sınav Tarihlerimiz.

Ekm

Velilerimizin öğretmenlerimizle öğrencileri hakkında bireysel görüşme yapabilmeleri için liste eklenmiştir. Öğretmenlerimizle görüşmek isteyen velilerimizin dikkatine ..!